8.4.15

Coffee Blonde maistelu


Täytyy todeta heti alkuun, että lopputulos ei tässä muistuta haettua mielikuvaa. Vieläkin on mielessä selvänä se,minkälaisena halusi tämän kurkusta alas soljuvan, mutta ei, nyt ei napannut.

Olut nyt on ainakin "blonde", vaalea. Vehnä nostattaa nätin tuuhean vaahdon. Pientä utuisuutta. Hulahtaa kevyesti kurkusta. Humalointi olisi erittäin kohdallaan amerikkalaiselle blonde alelle; luultavasti pohjaolut ilman kahvin lisäämistä olisikin oiva kesäjuoma. Siinä tapauksessa ehkä ripaus lisää aromihumalaa, mutta katkerotaso on napissa.

Toinen puoli makumaailmasta on sitten se kahvi; tuntuu aavistuksena aromissa, mutta maussa jää sellaiseksi tympeäksi, ehkä jopa eltaantuneeksi sivumauksi jossain suun takaosassa. Jos ei tietäisi tässä olevan kahvia niin sitä ei varmasti osaisi nimetä. Luultavasti paljon paremmin olisi toiminut vaikka pressopannullinen valmista kahvia suoraan sekaan kaadettuna. Kokonaiset pavut eivät tule ihan heti uudelleen kokeiluun. 

Typerintä oli se, että pavut lisättiin suoraan koko 30- litran satsiin. Kokeilut kannattanee tästä lähin tehdä vain muutamalle litralle kerrallaan. Ehkä tästä oppi myös sen, että eipä lähdetä vielä turhia irrottelemaan ja sooloilemaan, opetellaan ne perussoinnut ja kompit ensin kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti