Aihioksi tähän valikoitui Igloon 70- litrainen Maxcold- kylmälaukku. Siihen rakennetaan 12 mm kupariputkesta pohjalle "imukehikko", jota myöten vierre lasketaan mallaspatjan alta keittokattilaan. Itse kehikon mittojen pähkäämisessä meni oma aikansa, mutta putken pätkiminen sinänsä oli joutuisaa hommaa. Tuttu metallimies vielä kovajuottaa osat paikoilleen niin kohta voidaan siirtyä käyttötesteihin.
Hankintoja oli myös digitaalinen ThermaPen; tarkka, nopea ja kalibroitava lämpömittari. Lämpötilojen arvailu on oikeastaan keittelyn alusta alkaen ollut yksi suurimmista epävarmuustekijöistä, joten toivottavasti siihen tuli nyt loppu.
Vähän tässä on sellaista odottelun makua ennen kuin saadaan loputkin tarpeet uuteen keittokokoonpanoon, varmasti odotellessa keitetään vielä vanhalla systeemillä ainakin yksi olut. Ja jatkossakin BIAB tulee luultavasti olemaan kätevä menetelmä esimerkiksi pienempien koe-erien valmistamiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti