16.10.14

Mikä siellä kukkii?

Tuli tehtyä siis se neljäskin villistartteri. 1,5 litraa vettä johon sekoitettiin 1,25 dl "extra light" spraymallasta ja hyppysellinen humalapellettiä. Tällä kertaa ei edes hiivaravinnetta. Sekoitusta keitettiin viisitoista minuuttia ja kaadettiin sitten yhteen noista monikäyttöisistä Lidlin kurkkupurkeista. Voilekangas päälle ja yöksi taas pihalle. Lämmöt olivat yöllä noin +6, ja keli oli hyvin kostea.

Purkki haettiin sisään vasta seuraavana iltapäivänä, joten se oli ulkona noin 18 tuntia. Vesilukollinen kansi kiinni ja kaapin päälle pönöttämään.

Pari päivää meni ilman minkäänlaista reaktiota, mutta tänään yhtäkkiä ohikulkiessa näytti kuin olisi valkoista hometta kasvanut reunoilla. Tarkemmin katsoessa kuitenkin huomasi, että kyseessä oli vaahtorinkula joka kulki koko purkin ympäri vierteen pinnalla. Perin merkillisen näköistä. Tuli mieleen "noitaympyrät" joihin joskus näkee metsäsienten asettuvan. Mitä siellä oikein kasvaa? Se on ollut tuollainen nyt jo ainakin 12 tunnin ajan.

Mitä erilaista on purkin reunoilla kuin keskellä että tuollainen kuvio muodostuu? Onko siellä lämpimämpää, enemmän sokereita, paremmat vibat? Vähintäänkin jännittävää.


EDIT: 24 tuntia myöhemmin vaahto on levinnyt isommalle alueelle ja on paksumpaa.

Työvoitto.

EDIT2: Vieläkin tihenee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti