25.7.14

SOPP 2014



SOPP- Suuret Oluet Pienet Panimot- tapahtuma Helsingin Rautatientorilla sai myös meidät vieraakseen. Kyseessähän on kotimaisten pienpanimoitten esittäytyminen, joka on kasvanut ainakin jonoista päätellen jo erittäin suosituksi, miltei massatapahtumaksi. Jonot onneksi rajoittuivat lähinnä ulkoportille, ja sisällä juomia sai tuoppiinsa niin rivakkaan tahtiin kuin vain jaksoi niitä alas ryystää. Jotenkin ei vain jaksa ymmärtää miksi pääsymaksu oli kymmenen euroa, pääsystä torille seisoskelemaan?

Eteen osunut tarjonta oli aika tasaista ja jopa yllätyksetöntä: vehnää eri versioina, IPA: a, ehkä joku porteri ja bocki. Voi tosin olla ettei ihan kaikkea ehtinyt vain katsastaa; yksi ilta on liian vähän tavalliselle viinapäälle kestää. Etsimällä etsimme jotain irtiottoa ja yllätyksellisyyttä. Vaikkeivat eksoottisemmat versiot kaupoissa myisikään, niin tällaisilla festareilla olisi mukava maistella jotain uutta ja ihmeellistä. Panimo Hiisi oli sentään tuonut paikalle Saison- viritelmän, siitä heille pisteet kotiin. Ja olihan siellä se Sininen Olut.



Muut mieleen jääneet olivat Muflonin Cascade Black Ale ja Stallhagenin US Red Ale, joista jälkimmäinen oli kaikista tarjotuista IPA/ APA- versioista ehdottomasti paras.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti