27.6.15

Suomi Pale Ale: Maistelu

Jotain pitää välillä maistellakin ettei mene ihan vaan pelkäksi panemikseksi. Tämä "Annala"- humalan koekeitoksena toiminut suomalais-ugrilaisia sävyjä innoittajanaan käyttänyt ale nyt siis tuntuu istuneen tarpeeksi pullossa, ettei se enää maistu raa'alle.


Värinä pysynyt tuo kaunis tumman punaruskea. Olut on hyvin kirkasta, ja pullojen pohjalla on vain hyvin ohut sakka, kiitos tarpeeksi suuren uuden pakastimen jossa pystymme nykyään siis "cold-crashaamaan" oluet ennen pullottamista.

Mallaspohjassa hapankorppua ja ruistaikinaa. Ei ehkä se kaikkein kesäisin olut, runko on melko roteva. Tämä kävi myös melko kuivaksi, lopullinen ominaispainolukema oli 1.010, mikä tekee noin 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia. Koko ajan tuntuu että haluaisi tehdä vain miedompia ja miedompia oluita, kaikki yli 7- volttiset tuntuvat liioittelulta. Tämäkin voisi toimia paremmin prosentin verran miedompana.

Katkerot päihittävät maltaisuuden jälkimaussa. Annalan humalan aromi on hyvin vieno, kukkea ja hedelmäinen, mieleen tulee saksalaiset kölschit. Kitalaen takaosassa säilyy pitkään kuiva ja supistava tunne.


Tällehän tehtiin nyt ensimmäistä kertaa etikettikin; panimoprojektin työnimenä toimii Sane Man. Oluen nimi on kunnianosoitus Suomen kaikkien aikojen hienoimmalle miesnäyttelijälle Matti Pellonpäälle, yhdessä kaikkien aikojen hienoimmista suomalaisista elokuvista: Aki Kaurismäen "Varjoja Paratiisissa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti